achtergrond

WHY

We hebben een wereld achter ons gelaten met voor velen van ons bekende wetten en regels en een duidelijke verdeling van macht. Een wereld, een economie, een samenleving die maakbaar leek te zijn en zich hield aan de modellen zoals we die hadden bedacht. En dat gaf een gevoel van rust en (schijn)zekerheid. We leven vandaag in een wereld die een andere dynamiek kent met nieuwe vraagstukken. Maakbaarheid is vervangen door snelheid, heel veel prikkels en een wirwar aan informatie. Nieuws is na 10 minuten verouderd en oude zekerheden vallen met bosjes om. En in deze dynamiek lijkt veel van wat we bedacht hebben niet langer meer te werken. Om in deze nieuwe werkelijkheid succesvol en met plezier te kunnen werken en leven is het van belang om de kracht van het denken aan te vullen met een eeuwenoud kompas. Het is ons innerlijk weten en onze intuitie die in staat zijn om al deze snelle en of verfijnde informatie te verwerken, te filteren en te vertalen. Dit kompas is in staat je haarfijn te vertellen welke zaken relevant zijn, hoe je helder kunt blijven in besluitvorming en waar je volgende stappen over gaan. Ons weten is organisch en verbonden met een collectief bewustzijn over verleden, heden en toekomst. Zij is in staat om alle relevantie informatie voor de uitdagingen van vandaag hieruit te destilleren. Oude wijze culturen uit andere tijden beschikten over weten en wijsheid die wij vandaag de dag weer kunnen aanboren. Zij lieten prachtige plekken en gebouwen achter waar we vandaag de dag nog steeds heel veel informatie kunnen verkrijgen. Door weer bewust  eigendom te nemen over ons innerlijk weten en onze intuitie hoeven we niet langer meer op het ene been van de ratio te staan. En dat geeft een gevoel van rust, balans en vertrouwen in ieder mens. En vanuit dit punt kunnen we samen met elkaar nieuwe oplossingen creëren voor de uitdagende vraagstukken van vandaag. Om samen te werken aan een duurzame, menselijke en plezierige samenleving voor onze generatie en die van onze kinderen en kleinkinderen.

HOW

De Business Energy school werkt vanuit de visie dat contact maken met innerlijk en collectief weten en met je persoonlijke intuitie vraagt om scholing. Onze ratio is door velen van ons zeer goed getraind op universiteiten en andere vervolg opleidingen en heeft dan ook een sterke stem gekregen. En om ons innerlijk weten ook een stem te geven is training en discipline noodzakelijk.

Leiderschap van mensen is als sinds jaar en dag bepalend voor een gezond en gelukkig leven. En daarmee voor een gezonde en vitale organisatie. Naast het fit houden van ons lichaam door voldoende te bewegen en gezond te eten is het net zo belangrijk om onze geest of onze psyche ook goed te behandelen en daarom ook op regelmatige wijze stil te staan bij hoe het met ons gaat. Zijn we in balans, zitten we goed in ons vel of is het nodig om zaken bij te stellen. De Business Energy School biedt programma’s die zowel het individu als de organisatie hier bij ondersteunen. Organisaties zijn opgebouwd uit het individuele bewustzijn van haar werknemers en betrokkenen en hebben daarmee een collectief organisatiebewustzijn. In de vraagstukken waarmee een organisatie te dealen heeft kan het zeer zinvol zijn om dit bewustzijn in kaart te brengen en daarmee te onderzoeken wat dit bedrijf aan het leren is, waar de ruimte zit voor haar ontwikkeling en welke zaken er verhinderend werken in deze. Deze onderstroom die door de intuitie, bewust of onbewust wordt waargenomen, bepaalt of een (directie) team of bedrijf op stroom komt en blijft. De BES biedt hiervoor  energy checks en organisatiescans. Voor directie, toezichthouders, organisatieadviseurs, ondernemers, HR managers en algemeen management is het belangrijk dat ze naast alle bijstellingen die ze doen op de bovenstroom (processen, systemen en werkwijzen) ook hun instrumentenkoffer gaan vullen voor interventies op de onderstroom. Door de aanpak op de boven en de onderstroom met elkaar te integreren worden organisaties organisch begeleidt naar de volgende fase in hun bestaan waardoor de betrokken mensen veel eenvoudiger mee kun bewegen en de lol en het plezier weer ruimte krijgt. De Business Energy School biedt hiervoor workshops en ontwikkelprogramma’s.